لاغری با رژیم
برای اینکه متوجه شویم اضافه وزن داریم یا نه، باید تست بی‌ام‌آی انجام دهیم. در تست بي‌ام‌آي، عدد وزن به كيلوگرم را تقسيم بر مجذور قد به سانتي‌متر می‌کنیم و مشخص می‌شود که مراجعه کننده، اضاف وزن دارد یا نه. اگر نتیجه به‌دست آمده بین 19 تا 25 باشد وزن طبیعی است و اگر زیر 25 باشد بیمار دچار کاهش وزن است و اگر هم بالای 30 باشد، مراجعه کننده چاق است. اما نباید تنها به عدد بی‌ام‌آی اکتفا کرد، فاکتور‌هایی مانند سن، جثه، استخوان‌بندی و تعداد زایمان در خانم‌ها هم مهم است.


از چه وزنی تا چه وزنی؟

افرادی که اضافه وزن دارند از 4 یا 5 ساله تا 75 ساله به ما مراجعه می‌کنند. این مراجعه‌کنندگان از 180 کیلوگرم وزن دارند تا آنهایی‌ که از نظر علمی دچار اضافه وزن نیستند اما دوست دارند لاغر‌تر شوند. مراجعه‌کنندگان معمولا بین 15 تا 20 کیلو اضافه وزن دارند و 80 درصدشان هم خانم‌ها هستند. آقایان به خاطر مشغله‌ای که دارند زیاد فرصت نمی‌کنند برنامه لاغری را انجام دهند و در نتیجه تعداد خانم‌هایی که دوست دارند لاغر شوند، بیشتر از مردان است.

رژیم غذایی کی شروع می‌شود؟

بعد از اینکه وزن نرمال شخص حساب شد، رژیم درمانی را آغاز می‌کنیم. ابتدا لیست غذاهایی که بیمار دوست دارد یا دوست ندارد و غذاهایی که بیمار به آن حساسیت دارد را به همراه سابقه بیماری‌، داروهای مصرفی و باردار بودن و شیر دادن به نوزاد در پرونده بیمار ثبت می‌شود و بعد با توجه به این اطلاعات، یک رژیم غذایی روزانه برای او برنامه‌ریزی می‌کنیم که بیمار باید آن را به دقت انجام دهد تا به نتیجه برسد. معمولا چیزهایی که زیاد مصرف می‌کند و دوست دارد را یک باره حذف نمی‌کنیم. رژیم مخصوص هر بیمار است که هر 15 روز یک‌بار تقریبا تغییر می‌کند. همزمان با رژیم غذایی باید به مدت 40 دقیقه پیاده‌روی کند و اگر لازم بود چای سبز و افشره زیره و لیمو را به رژیمش اضافه می‌کنیم. در بعضی موارد لازم است قرص‌های شیمیایی مانند ونوستات و لیستات تجویز شود. بعد از یک دوره اگر بیمار مقدار لازم از وزنش کم شود، مصرف ویتامین را هم آغاز می‌کند.

چاقی در کودکان

کودکان به خاطر تغذیه نامناسب و برخی بیماری‌ها مانند تیروئید، دچار چاقی می‌شوند. کودک وقتی غذا زیاد بخورد مخصوصا فست‌فود، کم تحرک باشد و ورزش نکند، دچار چاقی زودرس می‌شود. بچه‌ها به طعم غذاهای تند، شور، شیرین، چرب و غیراستاندارد عادت می‌کنند و رژیم گرفتن برایشان سخت‌ می‌شود.

من می‌خوام چاق بشم

‌تعداد افرادی که کاهش وزن دارند خیلی کمتر از افرادی هستند که اضافه وزن دارند. کمبود وزن یا کاملا ژنتیکی است یا پرکاری تیروئید باعث می‌شود فرد لاغر بماند و وزنش بالا نرود. افرادی هم هستند که بدنشان دچار سوء جذب مواد غذایی است و به همین خاطر وزنشان ثابت است.

کم کردن وزن

کسی که اضافه وزن دارد، بسته به میزان اضافه وزن و شرایط بدنی‌ و سن‌اش به طور معمول در طی 2 هفته 2 تا 2 و نیم کیلو وزن کم می‌کند. اما اگر رژیم را درست رعایت نکند یا از بیماری‌هایی مانند تیروئید یا مشکل تخمدانش آگاهی نداشته باشد، امکان دارد وزنی که لازم است را در این مدت از دست ندهد. اگر کسی واقعا نتواند جلوی خودش را بگیرد و فعالیتش هم خیلی پایین باشد، می‌تواند به سراغ روش‌های کمکی مانند ساکشن، بای‌پس معده و روده، ‌اسلیو معده یا رینگ و بالون برود. البته برای انجام ساکشن باید اضافه وزن بالای 30 کیلوگرم داشته باشد. در مواقعی که پس از رژیم به وزن استاندارد برسیم و به طور موضعی هنوز برآمدگی‌هایی در بدن دیده ‌شود،‌ از مزوتراپی لاغری و دستگاه‌های لیزر لاغری استفاده می‌کنیم.

پایان رژیم غذایی آخر کار نیست

خیلی از بیماران پس از پایان دوره رژیم‌درمانی فکر می‌کنند که کار تمام شده و دوباره می‌توانند مانند گذشته هر چه دلشان خواست بخورند. اما این‌کار ممکن است آنها را دوباره به جایی‌که شروع کرده‌اند برگرداند، یعنی چاقی. بیمار پس از رسیدن به وزن ایده‌ال باید تا چند ماه رژیم تثبیتی خود را آغاز کند تا وزنش کنترل شود. در این چند‌ماه به بیمار آموزش می‌دهیم که چطور پزشک خودش باشد و از اضافه شدن مجدد وزنش جلوگیری کند.


پیوراریا میریفیکا

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

انواع پک هاي ويژه ولنتاين مرجع دانلود شبیه ساز پرواز علمي جالب شایان هک الکتروموتور تکفاز و سه فاز ايران مهد تمدن کهن تابلو چلنیوم چنلساز مدرسه ي شاد من یادداشت های یک سوسک صورتی آژانس های برتر دیجیتال مارکتینگ